Praktijk
ZenEnZijn

Voetreflextherapie

 

Traditionele Chinese Geneeskunde voor vrouwen

&

ZenEnZijn Westervoort
Herstel - Balans - Vitaliteit-
natuurlijk gezond

 


 

Traditionele Chinese Geneeskunde

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde nemen acupunctuurpunten (energiepunten) een centrale plaats in binnen de behandeling van klachten. Ze worden samen met de meridianen behandeld. Meridianen zijn energiebanen die het hele lichaam voorzien van levensenergie (QI). Je lichaam heeft deze energie nodig om haar functies goed te kunnen uitvoeren. Door middel van acupressuur (een drukpunten behandeling op specifieke acupunctuurpunten op het lichaam) en meridiaantherapie kun je de energiestromen in het lichaam versterken en energie blokkades opheffen. Hierdoor kan de levensenergie weer vrij stromen en kunnen klachten afnemen of verdwijnen wat de gezondheid ten goede komt.

 

Binnen de visie van de Traditionele Chinese Geneesunde spelen emoties en voeding een belangrijke rol, omdat juist voeding en emoties effect hebben op de vrije stroom van Qi. Teveel stress verstoort de energiestroom in je lichaam, dat merk je zelf vaak door het optreden van (spannings) klachten. Voeding kan een bepaalde klacht verergeren of juist verbeteren: zo kunnen veel rauwkost, koemelkproducten en koude dranken, menstruele klachten veroorzaken/ verergeren, terwijl gember en voeding met omega 3 vaak weer een positieve werking hebben op de hormoonbalans. Beiden krijgen daarom aandacht in de behandeling van klachten en dat maakt de Traditionele Chinese Geneeskunde zo compleet.

 

 

 

Moxa Therapie

Moxa therapie is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) wordt gebruikt om bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam te behandelen, om warmte en energie toe te voegen en stimulatie en beweging in gang te zetten. Ook tijdens zwangerschap kan bij een stuitligging moxa therapie worden toegepast.

 

Moxa wordt therapeutisch ingezet als aanvulling op een behandeling van de acupunctuurpunten. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom stimuleren. Daardoor kunnen blokkades opgeheven worden en kan de energie in het lichaam weer vrij stromen.

 

Wanneer Moxa wordt toegepast hangt af van de aard van de klacht. Met name bij klachten waar een vorm van koude naar voren komt, zoals vaak bij vruchtbaarheidsproblemen en menstruele klachten, bij leegte wat vaak bij ernstige vermoeidheid een rol speelt en bij een blokkade zoals bij spier- en gewrichtsklachten, kan moxa therapie veel betekenen.

acupunctuurpunten en meridianen


 

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie wordt al duizenden jaren toegepast ter ondersteuning bij klachten. Het gaat uit van het principe dat reflexzones op de voeten corresponderen met onze organen, spieren, weefsels en klieren in ons lichaam. Vanuit de Westerse reflexologie worden de reflexzones op de voeten gemasseerd.

 

Door het behandelen van de reflexzones wordt de doorbloeding, lymfedoorstroming, energiedoorstroming en het zelfherstellende vermogen van het lichaam gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Zo kunnen klachten verminderen of zelfs worden verholpen.

 

Voetreflextherapie is een veilige en zeer aangename methode om het lichaam te ondersteunen bij haar herstel(proces). Bovendien werkt voetreflextherapie rustgevend en is daarom ook zeer effectief bij stress en emotionele klachten.

 

Behandeling wordt afgeraden bij:

Koorts

Acute medische klachten

Kanker (alleen door voetreflextherapeut gespecialiseerd in oncologie)

Moxa- therapie
Voetreflex therapie

Deze behandelvormen zijn ondersteunend en uiteraard geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Het is daarom aan te raden om bij gezondheidsklachten ook langs de huisarts te gaan.

 

Wil je op een natuurlijke en effectieve manier je klachten aanpakken en je gezondheid versterken? Graag ga ik samen met je aan de slag! Klik hier voor contact.


 


 


 

voetreflex therapie

Uiteraard zijn deze natuurlijke behandelvormen ondersteunend, maar geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Het is daarom aan te raden om bij gezondheidsklachten ook langs de huisarts te gaan.

 

Wil je op een natuurlijke en effectieve manier je klachten aanpakken en je gezondheid versterken? Graag ga ik samen met je aan de slag! Klik hier voor contact.


 

Laat je omhullen met warmte en de geneeskrachtige werking van kruidige wikkels

Met 100% natuurlijke kruiden- en olie wikkels op het lichaam, worden via de huid stoffen opgenomen die een natuurlijk herstel (proces) ondersteunen. Bijvoorbeeld op de buik, nierstreek of schouders, afhankelijk van wat er nodig is. Daarna volgt een inpakking in een warme flanellen deken waarin je rust. In deze warmte en rust ontstaat ontspanning en kan de geneeskracht van het kruid haar werk doen.

 

De kracht van de wikkeltherapie is dat je heel plaatselijk op het lichaam kan werken om blokkades/ stagnaties in de energie- en bloeddoorstroming (welke zich vaak uiten in pijnklachten) op te heffen: wat te koud is wordt doorwarmd, wat te heet is koel je, wat vastzit breng je in beweging en wat pijn doet verzacht je.

 

Kruiden en oliën die ik in de praktijk veel gebruik omdat ze zo weldadig werken zijn gember, duizendblad, kamille, mariadistel, rozenolie en lavendelolie.

 

 

Wikkeltherapie is lichaam & geest met zachtheid omhullen met de geneeskracht uit de natuur!


 


 


 


 

olie en kruiden pakkingen