Praktijk
ZenEnZijn

Voetreflextherapie

 

Traditionele Chinese Geneeskunde voor vrouwen

&

Fertiliteitsreflexologie, een fijne ondersteuning voor iedereen met een kinderwens

 

Heb je een kinderwens, maar is zwanger raken of blijven niet vanzelfsprekend? Fertiliteitsreflexologie kan een fijne ondersteuning bieden, zowel wanneer je op natuurlijke wijze zwanger probeert te worden als tijdens een medisch traject. Ik begeleid je/ jullie graag in dit traject om jullie kinderwens te vervullen! 

 

Er zijn verschillende oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen. Bij de vrouw spelen veelal hormonale disbalansen een rol, welke diverse oorzaken kunnen hebben: PCOS, endometriose, schildklierproblemen, diabetis, onder- en overgewicht, stress, maar ook emoties en trauma's. Bij de man kan verminderde zaadkwaliteit of een lage beweeglijkheid van de zaadcellen de oorzaak zijn van een verminderde vruchtbaarheid. Maar vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor de verminderde vruchtbaarheid. In de praktijk komt het weinig voor dat iemand geheel onvruchtbaar is. We spreken daarom liever van 'verminderde vruchtbaarheid' of 'subfertiliteit'. Van subfertiliteit is sprake als er (nog) nooit een zwangerschap heeft plaatsgevonden. Maar ook wanneer er wel een zwangerschap is geweest, maar waarbij het daarna niet meer is gelukt.

Ondersteuning bij kinderwens

Wat doet fertiliteitsreflexologie?


Fertiliteitsreflexologie optimaliseert vooral de omstandigheden voor zowel de man als de vrouw, zodat de kans op een zwangerschap vergroot kan worden. Denk hierbij onder andere aan de hormoonhuishouding, een goede bloed- en energiedoorstroming, maar ook de juiste voeding en een gezonde leefstijl. Het is wenselijk om al in een vroeg stadium te starten met de fertiliteitsreflexologie, want hoe beter de basis, hoe groter de kans van slagen.

 

Fertiliteitsreflexologie is gericht op het:

  • Reguleren van de menstruele cyclus en/of het verhelpen / verminderen van menstruatieklachten

  • Stimuleren van de kwaliteit en productie van de eicel

  • Stimuleren van de eisprong

  • Verbeteren van de doorbloeding in het bekkengebied

  • Bevorderen van de hoeveelheid, kwaliteit en de beweeglijkheid van de zaadcellen

  • Afvoeren van afvalstoffen

  • Aandacht voor voeding en suppletie

  • Verminderen van stress, want dit heeft veel invloed op de hormoonhuishouding!

 


 

ondersteuning bij een kinderwens door meridiaantherapie, reflexologie
ondersteuning bij een kinderwens door meridiaantherapie, reflexologie

Fertiliteit reflexologie tijdens een medisch vruchtbaarheidstraject:

 

Hormoontherapie
De meest bekende vorm van hormoontherapie is de ovulatie inductie. Deze is er op gericht om meerdere eitjes gelijktijdig te laten rijpen. In deze periode is het beter geen fertiliteitsreflexologie te ondergaan, omdat reflexologie juist het lichaam weer tot een natuurlijk evenwicht stimuleert en dat is nu net wat de hormoontherapie niet wil! Het is dan juist ondersteunend om voor een voetreflex ontpanningsmassage te komen in combinatie met de meridiaantherapie.

 

KI, IUI, FSP, IVF of ICSI
Wanneer jullie denken aan of al bezig zijn met een medisch traject zoals KI, IUI, FSP, IVF of ICSI, dan kan fertiliteitsreflexologie helpen om de kans van slagen  te verhogen.

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem gerust contact met mij op.

Kinderwens?