Praktijk
ZenEnZijn

Voetreflextherapie

 

Traditionele Chinese Geneeskunde voor vrouwen

&

Hulp bij kinderwens?

Fertiliteitsreflexologie is een fijne ondersteuning voor iedereen met een kinderwens

 

Heb je een kinderwens en wil je op natuurlijke wijze je vruchtbaarheid versterken, dan kan fertiliteitsreflexologie een fijne ondersteuning bieden, zowel wanneer je op natuurlijke wijze zwanger probeert te worden als tijdens een medisch traject. Ik begeleid je/ jullie graag in dit traject om jullie kinderwens te vervullen! 

 

Er zijn verschillende oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen. Bij de vrouw spelen veelal hormonale disbalansen een rol, welke diverse oorzaken kunnen hebben: PCOS, endometriose, schildklierproblemen, diabetis, onder- en overgewicht, stress, maar ook emoties en trauma's. Bij de man kan verminderde zaadkwaliteit of een lage beweeglijkheid van de zaadcellen de oorzaak zijn van een verminderde vruchtbaarheid. Maar vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor de verminderde vruchtbaarheid. In de praktijk komt het weinig voor dat iemand geheel onvruchtbaar is. We spreken daarom liever van 'verminderde vruchtbaarheid' of 'subfertiliteit'. Van subfertiliteit is sprake wanneer een stel met een kinderwens langer dan een jaar gericht zwanger probeert te worden zonder resultaat of wanneer er wel een zwangerschap is geweest, maar waarbij het daarna niet meer is gelukt.

 

Wat doet fertiliteitsreflexologie?


Fertiliteitsreflexologie optimaliseert vooral de omstandigheden voor zowel de man als de vrouw, zodat de kans op een zwangerschap vergroot kan worden. Denk hierbij onder andere aan de hormoonhuishouding, een goede bloed- en energiedoorstroming, maar ook de juiste voeding en een gezonde leefstijl.

 

Fertiliteitsreflexologie is gericht op het:

 

  • Stimuleren van de bloedcirculatie in de eierstokken en baarmoeder
  • Verbeteren van de kwaliteit van de eicel/ zaadcel
  • Stimuleren van de eisprong
  • Verbeteren van de doorbloeding en verdikking van het baarmoederslijmvlies
  • Bevorderen van de hoeveelheid, kwaliteit en de beweeglijkheid van de zaadcellen
  • Aandacht voor voeding en suppletie
  • Verminderen van stress, want dit heeft veel invloed op de hormoonhuishouding!

 

Fertiliteitsreflexologie tijdens een medisch vruchtbaarheidstraject:

 

Hormoontherapie

De meest bekende vorm van hormoontherapie is de ovulatie inductie. Deze is er op gericht om meerdere eitjes gelijktijdig te laten rijpen. In deze fase is het beter geen fertiliteitsreflexologie te ondergaan, omdat reflexologie juist het lichaam weer tot een natuurlijk evenwicht stimuleert en dat is nu net wat de hormoontherapie niet wil! Het is dan juist ondersteunend om voor een voetreflex ontpanningsmassage te komen.

 

KI, IUI, FSP, IVF of ICSI
Wanneer jullie denken aan of al bezig zijn met een medisch traject zoals KI, IUI, FSP, IVF of ICSI, dan kan fertiliteitsreflexologie helpen om de kans van slagen te verhogen.

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem gerust contact met mij op.

Ondersteuning bij kinderwens

 


 

ondersteuning bij een kinderwens door meridiaantherapie, reflexologie

Kinderwens?