Praktijk
ZenEnZijn

Voetreflextherapie

 

Traditionele Chinese Geneeskunde voor vrouwen

&

- ZenEnZijn Westervoort,

versterkt je gezondheid op natuurlijke wijze -

sfeer foto praktijk

 


 

Reflexologie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden lichaam, geest en emotie als een eenheid gezien. Een klacht of aandoening wordt gezien als een gevolg van een verstoring van het verloop van de levensenergie. Door onder andere drukpuntenmassage (acupressuur) op specifieke acupunctuurpunten, kunnen blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen. 

 

Emoties en voeding nemen een belangrijke plaats in binnen de zienswijze van ziekteoorzaken, omdat deze effect hebben op de vrije stroom van Qi. Teveel stress verstoort de energiestroom in je lichaam, dat merk je zelf vaak door het optreden van (spannings) klachten. Voeding kan een bepaalde klacht verergeren of juist verbeteren: zo kunnen veel rauwkost, koemelkproducten en koude dranken, menstruele klachten veroorzaken/ verergeren, terwijl gember en voeding met omega 3 weer een positieve werking hebben op de hormoonbalans. Beiden krijgen daarom aandacht in de behandeling van klachten en dat maakt de Traditionele Chinese Geneeskunde zo compleet.

 

Meridiaantherapie volgens de methode "akupunctmassage nach Penzel"

Meridiaantherapie is een techniek waarbij de gehele meridianen behandeld worden en de acupunctuurpunten met elkaar worden verbonden. Daarvoor gebruik ik een massagestaafje. Het doel is om het gehele energiesysteem in beweging te brengen en het zelfgenezende vermogen versterkt wordt waardoor het lichaam de klacht zelf op kan lossen. In het bijzonder wordt er gelet op verstoringen in de levensenergie. Vaak worden meridianen verstoord door littekens. Het is belangrijk de verstoorde oorzaken te vinden en te behandelen om zo een blijvend resultaat te bereiken.

acupunctuurpunten en meridianen


 

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie gaat uit van het principe dat reflexzones op de voeten corresponderen met onze organen, spieren, weefsels en klieren in ons lichaam. Door het behandelen van de reflexzones kunnen energieblokkades worden opgeheven en kan energie beter door het lichaam stromen. Het zelfgenezende vermogen wordt geactiveerd, waarna het lichaam zelf de klachten op kan gaan lossen.

 

Behandeling met voet reflextherapie werkt rustgevend en is zeer effectief bij stress en emotionele klachten.