Praktijk
ZenEnZijn

Voetreflextherapie

 

Traditionele Chinese Geneeskunde voor vrouwen

&

spijsverteringsklachten
doorslapen, goede nachtrust
ondersteuning bij hormonale klachten en kinderwens
Voetreflex effectief bij stress en burnout

Geef je voeten aandacht
en ze zullen de juiste stappen zetten

 

Nadja Vrancken

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van typische zwangerschapsklachten.

Zwangerschapsreflexologie is dan een fijne en natuurlijke methode die veel verlichting kan geven. 

 

Hoe ondersteunt zwangerschapsreflexologie:

Zwangerschapsreflexologie is een specialistische methode onder de voetreflextherapie. Het zelfherstellende vermogen van je lichaam wordt geactiveerd, waardoor klachten verlicht kunnen worden. Zwangerschapsreflexologie ondersteunt je gezondheid tijdens en na je zwangerschap en is veilig voor je ongeboren kindje. De behandelingen hebben een diep ontspannende werking en ook je baby geniet hiervan mee!  

 

 

Zwangerschapsreflexologie bij:

 

 • Misselijkheid
 • Maagzuur
 • Obstipatie
 • Rugklachten
 • Pijn
 • Slecht slapen

 • Vermoeidheid
 • Stuitligging vanaf 33ste week
 • Weeën opwekken
 • Herstel na je zwangerschap
- Zwangerschapsreflexologie, een fijne ondersteuning tijdens de zwangerschap -
 

Lees meer over:

Praktijk ZenEnZijn
Ondersteuning tijdens je zwangerschap bij ZenEnZijn


 

Voetreflextherapie bij stuitligging
Voetreflexologie bij zwangerschap

Stuitligging

 

Wanneer je baby in een stuit ligt kan vanaf de 33ste of 34ste week van de zwangerschap geprobeerd worden met moxa- therapie de baby te draaien. Overleg daarvoor eerst met je verloskundige of gynaecoloog, om zeker te weten dat je baby nog voldoende ruimte heeft om te draaien en nog niet is ingedaald.

 

Moxa- therapie is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa betekent gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris) en wordt gebruikt om bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam te behandelen, om warmte en energie toe te voegen en stimulatie en beweging in gang te zetten. De moxastick wordt aangestoken en boven de huid bewogen. De behandeling met moxa- therapie is eenvoudig en ook na instructie zelf thuis uit te voeren. Na de behandeling ontvang je van mij instructies en moxasticks waarmee je zelf de behandeling dagelijks herhaalt gedurende 2 weken. De kans dat je kindje draait is aanzienlijk groter, als moxa- therapie wordt toegepast.

Overtijd behandeling/ bevallingsproces versnellen

 

Deze behandeling kan worden ingezet vanaf de 40e week van de zwangerschap wanneer:

 

 • je overtijd bent en de bevalling niet op gang komt
 • je op ziet tegen de bevalling en in (diepere) ontspanning wil komen
 • je vliezen gebroken zijn en de weeën uitblijven
 • er gesproken wordt over een inleiding

 

Sterke stimulatie op specifieke voetreflexzones en acupunctuurpunten op het lichaam, kan je lichaam dat duwtje geven om weeën op te wekken. Het is een veilige en zachte manier om de bevalling op natuurlijke wijze op gang te brengen.

 

Postnatale reflexologie

 

Na de zwangerschap en bevalling heeft je lichaam zorg en aandacht nodig om te kunnen herstellen. En vaak zijn juist die eerste weken na de geboorte van je kleintje erg intensief. Postnatale reflexologie geeft je dan even die rust, ontspanning en ondersteuning om weer op kracht te komen.

 

Postnatale reflexologie kan helpen bij kwaaltjes en ongemakken zoals een moeizame spijsvertering na de bevalling, darmkrampen, vermoeidheid en emotionele stress/ overprikkeling.

 

Al vanaf de 4e dag na je bevalling kun je starten met deze behandeling. Zoek je hulp bij je herstel? Neem dan contact met mij op.