Vruchtbaarheid versterken

Wil je zwanger worden en je lichaam hierop goed voorbereiden? Of blijft een zwangerschap uit en wil je op een natuurlijke wijze je vruchtbaarheid versterken? Bij ZenEnZijn werken we hier aan en brengen we rust en ontspanning in jouw lichaam.

Afspraak maken

Vruchtbaarheid versterken

Wil je zwanger worden en je lichaam hierop goed voorbereiden? Of blijft een zwangerschap uit en wil je op een natuurlijke wijze je vruchtbaarheid versterken? Bij ZenEnZijn werken we hier aan en brengen we rust en ontspanning in jouw lichaam.

Afspraak maken

ZenEnZijn helpt je vruchtbaarheid te versterken

De behandelingen worden op jouw persoonlijke cyclus afgestemd en volgen de fasen van jouw menstruele cyclus. Dat wil zeggen dat op verschillende dagen meer nadruk wordt gelegd op bepaalde punten. Meestal wordt er, zeker in het begin, één keer per week behandeld. Ook je partner kan eventueel meekomen voor de behandelingen. 

Je krijgt meestal een combinatie van Voetreflex therapie, Acupressuur en buik- bodyolie pakkingen. Ik geef je uitleg en advies over wat voeding en suppletie voor je vruchtbaarheid kan doen, je krijgt leefstijladviezen mee én ik geef je uitleg over welke acupunctuurpunten je zelf kunt masseren om je lichaam te ondersteunen. Zo werken we samen om jouw vruchtbaarheid te versterken!

Voetreflex therapie, Traditionele Chinese geneeskunde en Uitwendige Wikkeltherapie (buik- en body pakkingen) optimaliseren de vruchtbaarheid en vergroten daarmee de kans op een zwangerschap en een goede innesteling. Het zijn natuurlijke en veilige methoden, zonder bijwerkingen.

De behandelingen bij ZenEnZijn ondersteunen:

  • een goede menstruele cyclus
  • een goede doorbloeding van de baarmoeder en eierstokken
  • de kwaliteit van de eicellen
  • de opbouw en kwaliteit van het baarmoederslijmvlies
  • het immuunsysteem
  • ontspanning en vermindering van stress  

Oorzaken verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen

Cyclusstoornissen zoals PCOS, oligomenorroe (een te lange cyclus, > 35 dagen), maar ook endometriose, schildklierproblemen, onder- en overgewicht en trauma’s kunnen onderliggende oorzaken zijn waarom een zwangerschap uitblijft. Maar heel vaak is er geen duidelijke lichamelijke oorzaak te vinden voor het uitblijven van een zwangerschap. Wat we wel weten is dat stress veel negatieve effecten heeft op het lichaam en ook invloed kan hebben op je vruchtbaarheid. 

Verminderd je vruchtbaarheid door stress?

Het is bewezen dat stress een negatieve invloed heeft op vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen. Stress geeft namelijk hoge cortisolspiegels en deze werken verstorend op de geslachtshormonen. Vrouwen met een hoog cortisol niveau hebben meer tijd nodig om zwanger te raken dan vrouwen met een laag gehalte aan cortisol. In dat geval zou stress een oorzaak kunnen zijn. Vaak is ons leven hectisch en moeten we zoveel van onszelf. Maar ook de druk van het ‘moeten’ kan veel stress veroorzaken waardoor je lichamelijk en geestelijk blokkades creëert en hierdoor te weinig ontvankelijk bent voor een zwangerschap.

Uit tal van onderzoeken blijkt dat Voetreflex therapie een stress verlagende werking heeft.