Zwangerschapsklachten

Natuurlijke zorg tijdens je zwangerschap.

Zwanger zijn is een bijzondere periode, waarin er veel verandert in je lichaam. Een periode waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen.

Wanneer je last hebt van zwangerschapsklachten kan een behandeling bij ZenEnZijn veel verlichting geven. Ook na je bevalling kun je terecht voor ondersteuning bij je herstel.

Afspraak maken

Zwangerschapsklachten

Natuurlijke zorg tijdens je zwangerschap.

Zwanger zijn is een bijzondere periode, waarin er veel verandert in je lichaam. Een periode waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen.

Wanneer je last hebt van zwangerschapsklachten kan een behandeling bij ZenEnZijn veel verlichting geven. Ook na je bevalling kun je terecht voor ondersteuning bij je herstel.

Afspraak maken

Therapeutische behandelingen bij zwangerschapsklachten

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van zogenaamde zwangerschapsverschijnselen. Een behandeling kan helpen om zwangerschapsklachten te verminderen zoals: zwangerschapsmisselijkheid, maagzuur, nek-schouder, rug-, en bekkenklachten, obstipatie, bandenpijn en zwangerschapsoedeem. Ook werkt het zeer rustgevend en ontspannend,  waardoor je vaak makkelijker in slaap valt en dieper slaapt. 

De behandelingen zijn voor zwangere vrouwen vanaf 12 weken, met een gezonde zwangerschap. Als je medische klachten hebt, bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes overleg dan eerst even met je verloskundige of gynaecoloog. Bij hartklachten, trombose of koorts wordt behandeling afgeraden.

Zwangerschapsklachten - Bij overtijd
Ondersteuning bij herstel na bevalling
Zwangerschapsmassage - 100% natuurlijke producten

Moxatherapie bij stuitligging

Ongeveer 3,5% van de baby’s die geboren worden ligt in een stuit. Vanaf de 36e  week van je zwangerschap kan de verloskundige/ gynaecoloog overgaan tot een uitwendige versie, waarbij geprobeerd wordt de baby te draaien. Dit is vaak een gevoelige methode.

Een alternatieve methode is Moxa therapie. Dit is een eenvoudige, natuurlijke, veilige en pijnloze methode die de kans dat je kindje draait aanzienlijk vergroot!

Wanneer je baby in een stuit ligt kun je vanaf de 33e of 34e week van de zwangerschap komen en beginnen we met de Moxa therapie. Overleg wel eerst even met je verloskundige/ gynaecoloog, om zeker te weten dat je baby nog voldoende ruimte heeft om te draaien en nog niet is ingedaald.

Je komt eenmalig voor een voetreflex behandeling inclusief de moxa therapie. Vervolgens leg ik je uit hoe je deze techniek zelf kunt toepassen en krijg je moxasticks mee waarmee je zelf thuis de behandeling dagelijks herhaalt gedurende 10 a 14 dagen.

Voorbereiding op je bevalling

Al vanaf de 37e week van je zwangerschap kun je komen voor deze behandeling speciaal ter voorbereiding op je bevalling. Het helpt je om lichamelijk en emotioneel in diepere ontspanning te komen. Zie je tegen de bevalling op of lukt het je niet in rust te komen, dan is deze behandeling zeker iets voor jou. Je komt dan 1x per week voor een behandeling tot dat je bevallen bent.

Overtijd behandeling vanaf de 40e week

Bij deze behandeling worden specifieke voetreflexzones en acupunctuurpunten op het lichaam sterk gestimuleerd, wat je lichaam net dat duwtje kan geven. Het is een veilige en zachte manier om de bevalling op natuurlijke wijze op gang te brengen. Houd er rekening mee dat meerdere behandelingen nodig kunnen zijn.

  • je overtijd bent en de bevalling niet op gang komt
  • je op ziet tegen de bevalling en in (diepere) ontspanning wil komen
  • je vliezen gebroken zijn en de weeën uitblijven
  • er gesproken wordt over een inleiding

Herstel na je bevalling

Na je zwangerschap en bevalling heeft je lichaam extra zorg en aandacht nodig om te herstellen. Vaak zijn juist de eerste weken na de geboorte van je kleintje erg intensief. De behandelingen zijn gericht op ontspanning en herstel bij veelvoorkomende postnatale kwaaltjes zoals: aambeien, obstipatie, schouder- heup- en rugklachten en vermoeidheid.

Al vanaf een week na je bevalling kun je komen genieten van deze behandeling en na 2 weken als je een keizersnede hebt gehad. 

Je kunt kiezen uit 2 soorten behandelingen:

  • De Postnatale voetreflex mama massage
    Dit is een voetreflex behandeling die verlichting geeft bij lichamelijke kwaaltjes tijdens de eerste weken na de bevalling en zorgt voor totale ontspanning.
  • De Postnatale voetreflex mama massage de luxe
    Een behandeling met een verwarmende buikpakking met castorolie, rozenolie of kamilleolie, net wat jouw lichaam nodig heeft om goed te herstellen gecombineerd met een  voetreflex massage die het natuurlijke herstelproces ondersteunt.